آَشنایی با انواع مختلف ویلچر

  • 0 نظر
  • 1823 بازدید
  • چهارشنبه 07 آبان 1399

آَشنایی با انواع مختلف ویلچر;
آَشنایی با انواع مختلف ویلچر
5 از 5 بوسیله 1 رای
ویلچر یا صندلی چرخدار در مواردی که فرد به علت کهولت سن، بیماری نخاعی وغیره قادر به حرکت نیست بسیار مناسب بوده که در این مقاله، انواع آن را بررسی خواهیم کرد.

 

ویلچر یا صندلی چرخدار در مواردی که فرد به علت کهولت سن، بیماری نخاعی و یا ضعف شدید جسمانی قادر به حرکت نیست بسیار مناسب بوده و بسته به نوع استفاده، از تنوع کاربردی بسیار بالایی برخوردار است. در این وسیله،چرخ‌ها به‌وسیله نیروی دست و یا موتور الکتریکی به حرکت درمی ­آیند.

 

تاریخچه ویلچر:

مدتی پس از اختراع صندلی و چرخ، یونانیان باستان و چینی‌ها با ترکیب این دو موفق شدند اولین صندلی چرخ دار را بسازند. در آن زمان برای انتقال افرادی که توانایی حرکت نداشتند از تخته‌هایی استفاده می­ شد که چرخ‌هایی بر روی آن تعبیه شده بود.

اولین ویلچری که رسماً مورد استفاده عموم قرار گرفت، در شهری به نام bath و توسط فردی به نام جان‌ داوسون ساخته شده بود. ظاهر آن تقریباً شبیه همان چیزی بود که افراد امروزه از آن استفاده می‌کنند.

اختراع ویلچر تاشو توسط فردی به نام هری جنینگز، از پیشرفت‌های بزرگی بود که در زمینه ساخت ویلچر اتفاق افتاد. این اختراع بعدها توانست به عنوان یک نمونه الهام بخش عالی، برای طراحی صندلی‌های چرخداری که امروزه مورد استفاده قرار می‌دهیم به کار گرفته شود.

عملکرد ویلچر: صندلی چرخدار نوعی وسیله چرخشی و صندلی قابل حرکت است که به صورت دستی و یا به صورت اتوماتیک توسط سیستم های مختلف الکتریکی به حرکت درمی­آید.

جهت آشنایی بیشتر با انواع ویلچر و کاربردهای آنها، در این مقاله با ما همراه باشید.

 

ویلچر ساده دیا معمولی

 

انواع ویلچر:

در حالت عمومی ویلچر به دو نوع برقی و غیربرقی تقسیم می­شود. منظور از ویلچرهای غیربرقی، همان ویلچرهای مکانیکی است که انواع مختلفی داشته و در ادامه به صورت خلاصه با آنها آشنا خواهیم شد:

ویلچر ساده: این نوع ویلچر حداقل امکانات را دارد و برای عموم مناسب است.

ویلچر ارتوپدی: این نوع ویلچر امکان جداسازی زیردستی و زیرپایی را دارد.

ویلچر سی پی: این ویلچر مخصوص افراد فلج مغزی است که شامل نگهدارنده سر، گردن، پهلو و همچنین نگهدارنده پا و جدا کننده ران است.

ویلچر سی پی مخصوص معلولین

ویلچر اسپرت: این ویلچر برای ورزشکاران استفاده شده و قابلیت قرار دادن وسایل شخصی را هم دارد .

ویلچر برانکاردی: این ویلچر مانند ویلچر ارتوپدی می باشد. قابلیت برانکارد شدن داشته و پشت سری طبی نیز دارد.

ویلچر کالسکه­ ای: اکثر مردم فکر می­ کنند سفر با افراد سالمند و یا افراد دارای معلولیت که توانایی حرکتی ندارند سخت است. جدا از مشکلاتی که این افراد در محل زندگی خود با آن روبرو هستند (شامل جابجایی در منزل و یا خارج از منزل)، مسافرت نیز خود مقوله ای مشکل ساز است و اغلب به دلیل وجود همین مشکلات ای افراد از مسافرت صرف نظر می­ کنند.

ویلچر کالسکه ­ای برای زمان مسافرت طراحی شده و بسیار سبک است. این ویلچر از دو نقطه کاملاً تاشده، به صورت کم حجم درآمده و داخل کوله ­ای که همراه ویلچر است قرار می گیرد.

 

بررسی خرید ویلچر برقی:

در این قسمت به بررسی موضوع خرید ویلچر برقی می ­پردازیم. در ادامه به این مساله می ­پردازیم که با توجه به بالا بودن قیمت ویلچر برقی، این نوع ویلچر بیشتر برای چه افرادی مناسب است؟

ویلچر برقی دارای باطری قابل شارژ است و موتورهای این ویلچر دارای سرعت ­های مختلفی هستد. فرد می ­تواند به راحتی با استفاده از اهرم روی دسته صندلی، سرعت و جهت حرکت خود را کنترل کند.

این ویلچر برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی ک از ناحیه دست دارای معلولیت هستند باید از ویلچر برقی استفاده کنند. موضوع دیگری که وجود دارد این است که ویلچرهای غیربرقی که با حرکت دست، حرکت می­ کنند، بعد از مدتی موجب خستگی فرد می شوند. خرید ویلچر برقی موجب می شود که افراد در پیمودن مسیرهای طولانی راحتی بیشتری را تجربه کنند.

 

 ویلچر برقی

ویلچر پله­ رو:

همانطور که می ­دانید، پله ها از معضلات بزرگ افراد کم ­توان هستند. بالا رفتن از پله حتی با ویلچر های عادی نیز به شدت سخت است. ویلچرهای پله ­رو برای کمک به این افراد در نظر گرفته شده است. طبیعتاً به خاطر ساختار این ویلچرها، قیمت آنها نیز بالاتر است.
این نوع ویلچر در ایران در سه نوع اتکا و پایار و سهند موجود می باشد.

ویلچر پله رو

 

 ویلچر ارتوپدی جی تی اس مدل JTS-901

تاشو
جنس بدنه : استیل
ضربدری زیر دوبل
دارای کمربند ایمنی
چرخ عقب بادی
چرخ جلو طرح بادی
تحمل وزن : 120 کیلوگرم
زیردستی و جاپایی متحرک
ویلچر
 در سه سایز 40،45،50 سانتی متر
باز و بسته شدن با سوپاپ فلزی
دارای کفی و پشتی برزنتی تقویت شده
دارای گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی

ویلچر ارتوپدی تاشو جی تی اس مدل JTS-901 -1

 

نتیجه گیری:

ویلچرها بعد از اختراع صندلی و چرخ و از ترکیب این دو ساخته شدند. با گذشت زمان این وسیله همواره رو به پیشرفت و تکامل است و حتی امروزه نیز شاهد تحولات چشمگیر و تکامل‌هایی در زمینه ساخت این ابزار هستیم. همه این پیشرفت‌ها برای راحتی و امنیت مضاعف افراد دارای معلولیت و کم توان است.

 

 

 

نظرات خود را بیان کنید

ارسال نظر

  +     25   =   چهل و شش